Irgendwie, irgendwo, irgendwann

Min syster ringde mig just, hon påpekade hur töntiga blogginlägg jag skriver och om hur icke-intressant liv jag har. 

Så just därför så ska jag babbla vidare om mitt intressanta liv! 

Idag så var jag på skolan. Det sög. Var sjuk och ville hem. For hem. Sov en timme. For till Konstnärrshoppen. Det var däremot nice för de har skaffat en sån där "bleep-sak" som man blippar varorna med så man slipper slå in varje grej! LOVE IT. 

Annars så är jag lite stressad över plugget, jobbet och livet i allmänhet. Vill så mycket men min kropp orkar inte hänga med när jag är sjuk--> jag blir stressad --> blir ännu tröttare --> ännu mer stressad! (en ond cirkel!)

Brukar inte vara den som klagar, men antar att det är mitt sätt att stressa av mig.
Ett annat sätt att stressa av sig är att gå in på spotify, söka på NENA och he på högsta volym. 
/sofia

The speach

Försöker skriva ihop ett tal till engelskan, har inte riktigt fått in flytet än. Ska hålla ett tal om sjukvården i Sverige. Googlar runt och söker fakta på kommunens hemsida, regeringens och alla andra möjliga sidor. Mest information fanns det på wikipedia! Way to go Sverige! 

Det känns som att jag borde bli politiker eller nått för det är ju ingen jävel som styr upp det här.Bye bye

/sofia

Chasing cars

Är sjukt sjuk. Så sjukt sjuk. 

Men har massa saker att göra! Har avslutat min praktik på Brobergs idag så då måste jag skriva en loggbok om det. Sedan har jag ett hemprov som ska in IKVÄLL. Därför måste (okej måste låter hemskt, vill jättegärna!) jag till stan för att träffa Ida, Hanna och Oskar för att göra klart det. Sedan vill Jenny, Mira och Frida göra något ikväll. Sa jag att jag är sjukt förresten? Ja det sa jag. Okej. 

Just det, sen ska jag jobba imorgon och på Söndag! Sedan har jag referatprov på måndag samt bokredovisning och sen så ska jag jobba på Konstnärsshoppen efter skolan några dagar. Okej. Måste bli frisk!Haha fråga inte, såhär känner jag mig just nu, naken. 

Kram hejdå!

/Sofia

Hola amigo

(prövade sombrero hattar med Elsa)
Det här var min fredag. Lördag spenderades i ett förlitet hus med förmycket människor, fast måste säga att det var många trevliga människor och att jag hade sjukt kul! 

Adios!
/sofia
/Sofia

Hatar

Att jag måste fara till gymmet när allt jag vill är att ligga hemma och sova. Men jag skrev det som dagens mål och då måste jag följa det. (Har en liten bok där jag skriver upp vad jag har för mål för varje dag och sedan så måste jag uppnå det innan dagen är slut.) 

Idag så stod det:

"Far till gymmet, även om du vill stanna hemma så måste du!" 

och under det:

"Lär dig det du ska säga inför presentationen på Nolia imorgon, var inte nervös och tänk på hur bra det kommer bli!".

Jag har som sagt en presentation på Nolia imorgon...inför en jury som ska såga våra idéer och vårt UF-företag. 

Men jag känner mig ändå peppad. Det kommer att gå bra även fast jag är väldigt nervös!

Hoppas på det bästa!

Kram
/sofia

Min helg i bilder

Fredag

Lördag

Peace out!

/Sofia


Såg en film, läste en tidningsartikel och tänkte på meningen med livet.

Filmen hette "the kings speach" tidningsartikeln hette "självklart så ska vi jobba tills vi är 75" och meningen med livet har jag fortfarande inte kommit på. 

Att leva är en gåva som alla får, men gåvans varaktighet varierar. En del får en gåva som låter dem leva tills de är 79, den gåvan fick min mormor. En del får en gåva som låter dem leva tills de är 42, den gåvan fick min mamma. 

Jag vet inte vad jag fått för gåva förns dagen den slutar att fungera, faller ihop och dör. 

Vi får inte en gåva utan en anledning. Alla får sin gåva för att göra skillnad, för att ge nya gåvor till andra människor och för att göra världen till en bättre plats. 

Filmen "the kings speach" handlar om en man som stammar och helt plötsligt blir kung av England. Han kan inte prata till folkmassor utan att stamma och har svårt att få fram en enda mening. Denne man går igenom mycket psyisk träning för att lyckas och tillslut så står han där och håller ett tal inför hela Englands befolkning. Detta är en sann historia och året var 1939. 

Att han klarade av att övervinna sina största rädslor och sammanföra ett land i krig, betyder att vem som helst kan klara vad som helst, bara de vill det. 

Jag kom sedan hem och läser artikeln i svt debatt om Fredrik Reinfeldts uttalande att vi kan jobba tills vi är 75. Och det första jag tänkte var att, "Hade mamma levt tills hon blev 75 så hade hon jobbat tills hon blev 75, för att jobba var bland det bästa hon visste."

Men nu fick hon ju inte gåvan att leva tills dess, och de som då fick den gåvan att leva tills dess och ha hälsan i behåll utan sjukdomar och fysiska nedsättningar, varför ska de göra något annat än att jobba med de det trivs med? Att jobba behöver inte vara jobbigt. Att jobba med det man tycker om kan vara det som gör dig lycklig i livet.

Albert den 6:e i "the kings speach" fick inte gåvan att tala, men han tog sig modet och krossade alla hinder och gjorde precis det han aldrig trott att han skulle klara av, att hålla ett tal. 

Så efter alla dessa tankegångar i mitt huvud, så tänkte jag

Jag ska sätta upp ett mål i livet. Sedan ska jag klara det. Det ska va svårt och näst in till ouppnåeligt. Men jag ska klara det. På vägen dit så ska jag ha flera delmål. Jag ska investera i mig själv och bara tänka frammåt. För allting löser sig, vare sig man tror det eller inte. Och om det är någonting jag har insett under mina 17 jordsnurr så är det att man ALDRIG får sluta kämpa, för den dagen man slutar kämpa så dör man. 

Avslutar med det uttjatade, men viktiga citatet av Journey,
"Don´t stop believing."

/Sofia

Vänta, skulle jag på peace?

JA DET SKULLE JAG TYDLIGEN! 

Pappa "glömde" berätta för oss att han tänkt köpa peace-biljetterna i julklapp. Så underförstått så fick jag en julklapp för 2160:- utan att jag förstått det/han har sagt det. Han ba "ni önskade ju er det så då ska ni ju få det". 

Han har inte förstått det där med att man ger folk sina julklappar på julafton. Aja, han är ju inte känd för att vara så begåvad när det gäller att använda huvudet. Men ibland så kan man inte låta bli att tycka om han, åtminstone lite!

Så nu är biljetten betald och utskriven. 

Det är alltså skrivet i sten, systrarna Stureson kommer att göra Borlänge osäkert i sommar!Jag hade vätskebrist, Helena var nog bara bakis. 


Godnatt 

/sofia

RSS 2.0